Pisang goreng is een populaire Indonesische snack waarbij plakjes banaan worden omhuld met een krokant beslag en goudbruin worden gefrituurd. Deze zoete lekkernij is perfect als dessert en combineert de zachte, warme binnenkant van banaan met een knapperige buitenlaag. Makkelijk te maken en onwijs lekker, vooral als je ze vers serveert met een beetje poedersuiker.
Wanneer je iets afhaalt bij de Chinees of gaat eten in een all you can eat sushi restaurant staat pisang goreng gerandeerd op de menukaart. Pisang goreng komt uit Indonesië waar het een populaire snack is of wordt geserveerd als bijgerecht. Pisang betekent in het Indonesisch banaan en goreng betekent gebakken. En laat pisang goreng dat nu precies zijn: gebakken banaan! Voor pisang goreng is het belangrijk om rijpe bananen te gebruiken, hierdoor worden ze lekker zoet. De bananen worden vervolgens in een beslag gedompeld en goudbruin en krokant gefrituurd. Vaak wordt het afgetopt met suiker, geraspte kokos of poedersuiker.
Wil je een twist geven aan de klassieke pisang goreng? Voeg dan eens een smaakmaker toe aan het beslag als kaneel, kurkuma of gemalen kokos. Verder kan je ook bakbananen gebruiken in plaats van gewone rijpe bananen en soms worden de bananen vooraf gekarameliseerd. Maar net wat je lekker vindt!
Heb je veel rijpe bananen over? Je kan er van alles mee maken! Ga bijvoorbeeld voor deze vegan havermout bowl met gebakken banaan en noten, een heerlijke start van de dag. Of bak er een rommig bananenbrood mee. Ook lekker: deze sticky toffee cake. Ideaal om je overrijpe bananen mee op te maken. Met een stroperig toffeesausje is deze cake verslavend lekker. Benieuwd naar wat je nog meer met banaan kan maken? Ontdek al onze recepten met banaan en ga vanavond nog aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment