Pisang goreng
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pisang goreng

Pisang goreng is een populaire Indonesische snack waarbij plakjes banaan worden omhuld met een krokant beslag en goudbruin worden gefrituurd. Deze zoete lekkernij is perfect als dessert en combineert de zachte, warme binnenkant van banaan met een knapperige buitenlaag. Makkelijk te maken en onwijs lekker, vooral als je ze vers serveert met een beetje poedersuiker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pisang goreng

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Pel de bananen en snijd ze in drie delen. Meng in een kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder en kaneel. Voeg beetje bij beetje het koude water toe en roer tot er een glad, dik beslag ontstaat.
2
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot 180°C. Haal de bananen door het beslag, laat overtollig beslag even afdruipen en frituur in porties goudbruin en krokant voor 6 min.
3
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de poedersuiker.

Wat is pisang goreng en waar komt het vandaan?

Wanneer je iets afhaalt bij de Chinees of gaat eten in een all you can eat sushi restaurant staat pisang goreng gerandeerd op de menukaart. Pisang goreng komt uit Indonesië waar het een populaire snack is of wordt geserveerd als bijgerecht. Pisang betekent in het Indonesisch banaan en goreng betekent gebakken. En laat pisang goreng dat nu precies zijn: gebakken banaan! Voor pisang goreng is het belangrijk om rijpe bananen te gebruiken, hierdoor worden ze lekker zoet. De bananen worden vervolgens in een beslag gedompeld en goudbruin en krokant gefrituurd. Vaak wordt het afgetopt met suiker, geraspte kokos of poedersuiker.

Wil je een twist geven aan de klassieke pisang goreng? Voeg dan eens een smaakmaker toe aan het beslag als kaneel, kurkuma of gemalen kokos. Verder kan je ook bakbananen gebruiken in plaats van gewone rijpe bananen en soms worden de bananen vooraf gekarameliseerd. Maar net wat je lekker vindt!

Meer recepten met banaan in de hoofdrol

Heb je veel rijpe bananen over? Je kan er van alles mee maken! Ga bijvoorbeeld voor deze vegan havermout bowl met gebakken banaan en noten, een heerlijke start van de dag. Of bak er een rommig bananenbrood mee. Ook lekker: deze sticky toffee cake. Ideaal om je overrijpe bananen mee op te maken. Met een stroperig toffeesausje is deze cake verslavend lekker. Benieuwd naar wat je nog meer met banaan kan maken? Ontdek al onze recepten met banaan en ga vanavond nog aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?