Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en halveer. Giet de olie in een afsluitbare fles en voeg de knoflook en rozemarijn toe. Laat dit voor minimaal 30 min. trekken. In het ideale geval doe je dit 24 uur van tevoren voor de optimale smaakbeleving.
2
Meng de tomatensaus met de Italiaanse kruiden en zout. Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over het deeg. Laat 1 cm van de rand vrij. Breek de burrata in stukjes en verdeel over de tomatensaus. Plaats in de oven en bak in 20 min. gaar of tot goudbruin en krokant.
3
Haal de pizza uit de oven en verdeel de prosciutto, waterkers en zwarte peper over de pizza. Sprenkel 3 el van de zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie over de pizza, of meer naar smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.