Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop de sperziebonen en halveer. Kook de sperziebonen in een pan met water in ca. 6 min. gaar. Kook de rozijnen de laatste 2 min. mee. Giet de sperziebonen en rozijnen af en laat nagaren met de deksel op de pan.
2
Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe en bak de blokjes appel mee tot deze zacht zijn.
3
Meng ondertussen voor de saus de maïzena met ¼ van de sojamelk tot de maïzena is opgelost. Verhit de rest van de sojamelk met het laurierblaadje in een steelpan. Voeg de kerrie, kaneel en edelgistvlokken toe. Roer het maïzenapapje door de sojamelk. Roer tot het mengsel dikker wordt, maar breng het niet aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
4
Schep de notenrijst in twee kommen. Serveer met de sperziebonen, het appel-ui-gehaktmengsel en de saus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.