Print opties

Sluiten

Pompoenshakshuka met rivierkreeft

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes in 10 min. zacht. Giet af en pureer samen met de gezeefde tomaten, komijn, paprikapoeder en peper en zout tot een gladde saus.
2
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie grof.
3
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoensaus toe en bak 1 min. mee. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat de eieren in 5 tot 10 min. stollen.
4
Garneer de shakshuka met de rivierkreeft en verbrokkel de feta erboven. Top af met de peterselie, chiliflakes en peper.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.