Print opties

Sluiten

Romescosoep met chorizo

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Hak de gegrilde paprika’s en amandelen fijn in een keukenmachine. Pel de knoflook en ui en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui 2 à 3 min. Voeg de gegrilde paprika’s en amandelen toe en schep gedurende 1 à 2 min. door.
2
Schenk de tomato frito en bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.
3
Ontvel ondertussen de chorizo en snijd in stukjes. Giet de kikkererwten af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
4
Bak de chorizo in een droge koekenpan totdat de worst bruin kleurt. Haal uit de pan en bak de kikkererwten in het vet van de chorizo.
5
Snijd de olijven in plakjes en hak de platte peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kikkererwten, chorizo, olijven en peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.