Print opties

Sluiten

Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
1
Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Kook ze beetgaar gedurende 8 à 10 min.
2
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Giet af door een zeef en vang het vet op in de pan.
3
Snipper de ui en de knoflook en hak de rozemarijn fijn. Bak dit in de pan met het vet van de spekjes en laat dit 5 min. zacht stoven. Blus af met slagroom en laat 5 à 10 min op middelhoog vuur inkoken totdat het slagroommengsel de dikte van yoghurt heeft.
4
Laat het geheel afkoelen totdat het lauwwarm is en voeg de yoghurt en mayonaise toe.
5
Snijd de bieslook fijn en houdt een kwart hiervan apart ter garnering. Voeg de overige bieslook samen met de aardappelblokjes en spekjes toe aan het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar tot een aardappelsalade. Garneer met de apart gehouden bieslook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.