Romige sajoer boontjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees

Romige sajoer boontjes

Sajoer boontjes mogen natuurlijk niet ontbreken op een rijsttafel! ‘Sajoer’ is een groentegerecht uit de Indonesische keuken bereid met één of meerdere groenten, ui, verse kruiden en water of bouillon. Wij hebben deze sajoer gemaakt met sperziebonen, verschillende kruiden en kokosmelk. Een heerlijk gerecht dat bovendien binnen no-time op tafel staat.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept romige sajoer boontjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Maak de bonen schoon en snijd in stukjes van ca. 2,5 cm. Was en laat uitlekken. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen.
2
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut mee, maar zorg dat het niet kleurt.
3
Voeg de boontjes, salam blad, laos, sereh, kokosmelk en vissaus toe. Zet het vuur helemaal laag en laat de boontjes garen met een deksel op de pan voor 15 minuten. Roer regelmatig en voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als het droog kookt.
4
Verwijder het salam blad, deze kan niet gegeten worden. Serveer de sajoer boontjes in een kom en eventueel met extra gebakken uitjes, pinda’s en/of seroendeng.
5
Serveer met andere gerechten van de rijsttafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via