Romige sajoer boontjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees

Romige sajoer boontjes

Sajoer boontjes mogen natuurlijk niet ontbreken op een rijsttafel! ‘Sajoer’ is een groentegerecht uit de Indonesische keuken bereid met één of meerdere groenten, ui, verse kruiden en water of bouillon. Wij hebben deze sajoer gemaakt met sperziebonen, verschillende kruiden en kokosmelk. Een heerlijk gerecht dat bovendien binnen no-time op tafel staat.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept romige sajoer boontjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Maak de bonen schoon en snijd in stukjes van ca. 2,5 cm. Was en laat uitlekken. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen.
2
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut mee, maar zorg dat het niet kleurt.
3
Voeg de boontjes, salam blad, laos, sereh, kokosmelk en vissaus toe. Zet het vuur helemaal laag en laat de boontjes garen met een deksel op de pan voor 15 minuten. Roer regelmatig en voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als het droog kookt.
4
Verwijder het salam blad, deze kan niet gegeten worden. Serveer de sajoer boontjes in een kom en eventueel met extra gebakken uitjes, pinda’s en/of seroendeng.
5
Serveer met andere gerechten van de rijsttafel.
Romige sajoer boontjes
Romige sajoer boontjes

*Salam blad is te verkrijgen bij de toko of speciaalzaken. Je kan dit eventueel ook vervangen voor een laurierblad.

Hoe maak je sajoer boontjes minder pittig?

Verwijder dan de zaadlijst en zaadjes uit de rode peper voor gebruik of gebruik een 1/2 rode peper.

Wat zijn sajoer boontjes?

Sajoer boontjes zijn afkomstig uit de Indonesische/Indische keuken. Het zijn sperziebonen die worden klaargemaakt in smaakvolle boemboe.

Wat eet je bij het recept sajoer boontjes?

Een goede vraag is altijd, wat eet je dan precies bij sajoer boontjes? Het is erg lekker om het bijvoorbeeld te combineren met rijst en kip. Hierin kun je zelf kiezen of je liever kipblokjes of kipfilet hebt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via