Sajoer boontjes mogen natuurlijk niet ontbreken op een rijsttafel! ‘Sajoer’ is een groentegerecht uit de Indonesische keuken bereid met één of meerdere groenten, ui, verse kruiden en water of bouillon. Wij hebben deze sajoer gemaakt met sperziebonen, verschillende kruiden en kokosmelk. Een heerlijk gerecht dat bovendien binnen no-time op tafel staat.
Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.
*Salam blad is te verkrijgen bij de toko of speciaalzaken. Je kan dit eventueel ook vervangen voor een laurierblad.
Verwijder dan de zaadlijst en zaadjes uit de rode peper voor gebruik of gebruik een 1/2 rode peper.
Sajoer boontjes zijn afkomstig uit de Indonesische/Indische keuken. Het zijn sperziebonen die worden klaargemaakt in smaakvolle boemboe.
Een goede vraag is altijd, wat eet je dan precies bij sajoer boontjes? Het is erg lekker om het bijvoorbeeld te combineren met rijst en kip. Hierin kun je zelf kiezen of je liever kipblokjes of kipfilet hebt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment