Print opties

Sluiten

Romige sajoer boontjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
1
Maak de bonen schoon en snijd in stukjes van ca. 2,5 cm. Was en laat uitlekken. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen.
2
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg knoflook toe en bak voor 1 minuut mee, maar zorg dat het niet kleurt.
3
Voeg de boontjes, salam blad, laos, sereh, kokosmelk en vissaus toe. Zet het vuur helemaal laag en laat de boontjes garen met een deksel op de pan voor 15 minuten. Roer regelmatig en voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als het droog kookt.
4
Verwijder het salam blad, deze kan niet gegeten worden. Serveer de sajoer boontjes in een kom en eventueel met extra gebakken uitjes, pinda’s en/of seroendeng.
5
Serveer met andere gerechten van de rijsttafel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.