Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min

Rucolastamppot met geitenkaas en een gehaktbal

Ingrediënten

2 personen
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Kneed alles goed door en draai 2 gehaktballen.
2
Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.
3
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur in 1 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
4
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat ze 20 min. garen, keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.
5
Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor hutspot stamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de rucola door de puree.
6
Serveer de rucolastamppot met de geroosterde pijnboompitjes, geitenkaasbolletjes en de gehaktballen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk
  • Noten
  • Pinda
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Stamppot
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via