Saffraan word met de hand gewonnen uit de bloem van de saffraan krokus. Dit proces kan niet worden geautomatiseerd en daarom is het een van de duurste grondstoffen ter wereld. Iran produceert het grootste deel van alle saffraan. In de Iranese keuken wordt naast saffraan, ook veel citroen gebruikt. Om helemaal in Iranese sfeer te blijven kun je de boter serveren met lavash of platbrood, in plaats van stokbrood. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.
Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment