Saffraan Citroenboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Saffraan-citroenboter

Saffraan word met de hand gewonnen uit de bloem van de saffraan krokus. Dit proces kan niet worden geautomatiseerd en daarom is het een van de duurste grondstoffen ter wereld. Iran produceert het grootste deel van alle saffraan. In de Iranese keuken wordt naast saffraan, ook veel citroen gebruikt. Om helemaal in Iranese sfeer te blijven kun je de boter serveren met lavash of platbrood, in plaats van stokbrood. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept saffraan-citroenboter

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
2
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en houd apart. Knijp het sap uit de citroen in een kleine kom. Kneus de draadjes saffraan en voeg deze toe aan het citroensap, laat minimaal 5 min. trekken.
3
Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter wordt van kleur is deze genoeg opgeklopt.
4
Meng de geraspte citroenschil en het citroensap door de boter en breng op smaak met zeezout.
5
Serveer de boter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via