Sambal, wij houden ervan! Vooral wanneer je deze zelf maakt. Lekker in hartige gerechten voor een pittige toets, of gewoon op een boterham met kaas. De pittigheid bepaal je zelf, maar wat ons betreft: hoe heter, hoe beter!
Tip: als je weckpotjes steriliseert met behulp van een grote pan, een laag water en een vergiet verleng je de houdbaarheid. Zet hiervoor een vergiet in een pan met een laag water. Doe de weckpotjes in het vergiet en doe de deksel op de pan. Zet minimaal 5 minuten op stoom. Voeg hierna de sambal warm aan de potten toe, sluit af en laat afkoelen.
Zelf sauzen maken, dat is toch het allerlekkerst?! Onze huisgemaakte satésaus is zeker een aanrader om een keer te proberen!
Streetfood specialist Alex leert je in een online workshop om heerlijke huisgemaakte sambal te maken. Check de workshop via de video.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment