Deze soep vindt zijn oorsprong in Suriname en is sterk verwant met de Indonesische Soto Ajam. De soep is door Javaanse migranten die naar Suriname trokken meegenomen en aangepast naar de lokale beschikbare ingrediënten. Je kunt de bouillon serveren met alle ingrediënten erin, maar het leukste is om dit in losse bakjes op tafel te zetten. Zo kan iedereen zijn soep ‘aankleden’ naar eigen smaak!
Tip: Haal het vel van de kippenpoten en snijd dit in kleine stukjes. Bak het in een droge bakpan op laag vuur krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Saoto is een soep op basis van kippenbouillon. Het is een kruidige soep die daardoor erg vol van smaak is. In de boemboe wordt namelijk onder andere knoflook, ui, citroengras, korianderzaak en laos verwerkt. De soep wordt af gemaakt met bijvoorbeeld aardappelchips, rijst en gebakken uitjes.
Oorspronkelijk komt de soep uit Indonesië. Eind 19e eeuw trokken vele contractarbeiders van Indonesische afkomst richting Suriname, waarna de Surinamers een eigen versie van de soep creëerden. De naam van de soep werd saoto soep.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment