saoto soep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Saoto soep

Deze soep vindt zijn oorsprong in Suriname en is sterk verwant met de Indonesische Soto Ajam. De soep is door Javaanse migranten die naar Suriname trokken meegenomen en aangepast naar de lokale beschikbare ingrediënten. Je kunt de bouillon serveren met alle ingrediënten erin, maar het leukste is om dit in losse bakjes op tafel te zetten. Zo kan iedereen zijn soep ‘aankleden’ naar eigen smaak!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept saoto soep

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Halveer de sereh over de lengte en snijd in kwarten. Snijd de gember in plakjes. Kneus de pimentkorrels.
2
Voeg de kippenpoten, sereh, gember, bouillonblokjes en pimentkorrels samen in een grote pan. Voeg het water toe en breng rustig aan de kook. Laat de bouillon minimaal 2 uur op laag vuur trekken. Schep regelmatig de vetlaag die bovenop komt eraf.
3
Pluk de blaadjes van de bladselderij en leg deze op een vochtig stukje papier. Bewaar dit in de koelkast. Maak de stengels van de bladselderij schoon en laat mee trekken in de bouillon. Maak de bosui schoon en snijd in ringen. Houd het groene deel apart en laat het witte deel mee trekken in de bouillon.
4
Kook de eieren 8 min. in een aparte pan, spoel koud af. Pel de eieren en snijd in kwarten. Neem na 1,5 uur de kippenpoten uit de bouillon en laat iets af koelen. Trek het vlees van de kippenpoten uit elkaar met 2 vorken.
5
Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met ketjap. Snijd de rode peper in ringen. Serveer de bouillon met de kip, taugé, bosui, friet chips, rode peper, eieren en bladselderij.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via