Halveer de sereh over de lengte en snijd in kwarten. Snijd de gember in plakjes. Kneus de pimentkorrels.
2
Voeg de kippenpoten, sereh, gember, bouillonblokjes en pimentkorrels samen in een grote pan. Voeg het water toe en breng rustig aan de kook. Laat de bouillon minimaal 2 uur op laag vuur trekken. Schep regelmatig de vetlaag die bovenop komt eraf.
3
Pluk de blaadjes van de bladselderij en leg deze op een vochtig stukje papier. Bewaar dit in de koelkast. Maak de stengels van de bladselderij schoon en laat mee trekken in de bouillon. Maak de bosui schoon en snijd in ringen. Houd het groene deel apart en laat het witte deel mee trekken in de bouillon.
4
Kook de eieren 8 min. in een aparte pan, spoel koud af. Pel de eieren en snijd in kwarten. Neem na 1,5 uur de kippenpoten uit de bouillon en laat iets af koelen. Trek het vlees van de kippenpoten uit elkaar met 2 vorken.
5
Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met ketjap. Snijd de rode peper in ringen. Serveer de bouillon met de kip, taugé, bosui, friet chips, rode peper, eieren en bladselderij.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.