Shakshuka
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Shakshuka

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie aan in de pan. Snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit gedurende 5 min. mee totdat deze glazig zijn.
2
Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken.
3
Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min., in het tomatenmengsel. Zodra het eiwit gestold is, is de shakshuka goed. Laat de eieren iets langer pocheren voor een harde dooier.
4
Schil en ontpit de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en hak de koriander grof. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, Cheesepop en koriander. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
5
Serveer met stokbrood om te dippen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ei
Eenpansgerechten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via