Shakshuka
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vlees
Vrij van vis

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht waarin je eieren pocheert in een mix van tomaten en kruiden. Wij voegen Cheesepop toe aan dit gerecht: knapperige kaasbolletjes van 100% kaas die zorgen voor een lekkere bite. Houd je nog wat Cheesepop® over? Ze smaken ook heerlijk bij de borrel, als topping op een salade of als croutons in je soep.

Mijn menu planner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept shakshuka

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie aan in de pan. Snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit gedurende 5 min. mee totdat deze glazig zijn.
2
Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken.
3
Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min., in het tomatenmengsel. Zodra het eiwit gestold is, is de shakshuka goed. Laat de eieren iets langer pocheren voor een harde dooier.
4
Schil en ontpit de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en hak de koriander grof. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, Cheesepop en koriander. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
5
Serveer met stokbrood om te dippen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie