Shakshuka met bonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Shakshuka met bonen

Shakshuka is een gerecht dat van origine bij het ontbijt gegeten wordt. Echter is het ook een ideaal gerecht voor lunch of diner. Deze variant is gemaakt met zwarte bonen, maar leent zich goed om te variëren. Restjes groenten, andere bonen, brood of zuivel kunnen prima worden verwerkt in dit eenpansgerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept shakshuka met bonen

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Giet de bonen af in een zeef, spoel met water en zet apart. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Bak vervolgens het komijnzaad en de chilipoeder 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
3
Voeg de bonen toe, gevolgd door een handje spinazie. Voeg het volgende handje toe zodra de spinazie is geslonken en herhaal dit met de overige spinazie.
4
Maak twee kuiltjes in het bonenmengsel en breek hier de eieren in. Plaats een deksel op de pan en laat het eiwit 10 à 15 min. stollen op laag vuur.
5
Pluk de blaadjes van het takje peterselie. Garneer de shakshuka met peterselie, strooi peper over de eieren en serveer met brood en yoghurt.
Tramari_wijn
Wijntips van Yves

Primitivo

Bij deze Shakshuka gaan we qua wijn/spijs een beetje buiten de comfortzone zitten. Door de vele smaken in dit gerecht en het kleine pittige element van de chili lijkt het me een zeer geschikt gerecht om te vergezellen met een mooi glas rosé. De San Marzano Tramari rosato is een heerlijke volle rosé gemaakt van de Primitivo druif. De rijkdom en het zwoele karakter van deze wijn maken dit een heerlijke combinatie. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

J
Julius
De tijd is toch geen 15 min. Als het 10 minuten moet pruttelen en 10a15 min moet stollen. Of is dit een foutje?
J
Julia van Eatertainment
Hi Julius, bedankt voor je vraag! De 15 minuten die je onder het recept ziet staan, is de bereidingstijd. Hier komt nog 25 minuten wachttijd bovenop, waardoor je uiteindelijk op een totale tijd van 40 minuten uitkomt. Het klopt dus inderdaad dat je voor dit recept wel langer dan 15 minuten nodig hebt. Groet, Julia

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via