Giet de bonen af in een zeef, spoel met water en zet apart. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Bak vervolgens het komijnzaad en de chilipoeder 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
3
Voeg de bonen toe, gevolgd door een handje spinazie. Voeg het volgende handje toe zodra de spinazie is geslonken en herhaal dit met de overige spinazie.
4
Maak twee kuiltjes in het bonenmengsel en breek hier de eieren in. Plaats een deksel op de pan en laat het eiwit 10 à 15 min. stollen op laag vuur.
5
Pluk de blaadjes van het takje peterselie. Garneer de shakshuka met peterselie, strooi peper over de eieren en serveer met brood en yoghurt.
Reacties
Plaats nieuwe reactie