Giet de bonen af in een zeef, spoel met water en zet apart. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Bak vervolgens het komijnzaad en de chilipoeder 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
3
Voeg de bonen toe, gevolgd door een handje spinazie. Voeg het volgende handje toe zodra de spinazie is geslonken en herhaal dit met de overige spinazie.
4
Maak twee kuiltjes in het bonenmengsel en breek hier de eieren in. Plaats een deksel op de pan en laat het eiwit 10 à 15 min. stollen op laag vuur.
5
Pluk de blaadjes van het takje peterselie. Garneer de shakshuka met peterselie, strooi peper over de eieren en serveer met brood en yoghurt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.