Siciliaanse Parelcouscoussalade Met Tonijnsteak En Salsa Verde
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft.
2
Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2/3 olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks 1½ min per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken.
4
Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar.
5
Besprenkel het rucola-couscousmengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mediterraans
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Balans
Eiwitrijk
Soort
Salade
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via