Print opties

Sluiten

Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft.
2
Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2/3 olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks 1½ min per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken.
4
Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar.
5
Besprenkel het rucola-couscousmengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.