Soto Ajam Met Ei Gebakken Uitjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Soto ajam met ei & gebakken uitjes

Soto ajam is een rijkgevulde Indonesische maaltijdsoep. Wij geven hier graag een eigen draai aan! De soep vult erg goed en is door de korte bereidingstijd ideaal voor dagen waarop je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept soto ajam met ei & gebakken uitjes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje er in op. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. pocheren. Haal vervolgens uit de pan en pluk de kip in stukjes.
2
Los de boemboe soto op in de kippenbouillon. Voeg de wokgroenten toe en laat 10 min. zachtjes sudderen.
3
Kook de eieren naar wens in 5-10 min. halfzacht of hard. Pel de eieren en snijd doormidden. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking gaar.
4
Snijd de selderij fijn. Serveer de soto met de kip, taugé, gebakken uitjes, selderij, ei, rijst en kroepoek.

Wat is soto ajam?

Soto ajam, oftewel soto soep, is een Indonesisch gerecht dat geserveerd wordt met kip, longtong noedels en gekookte eieren. Het gerecht is vooral bekend in Indonesië en Suriname. De soep smaakt naar een kruidige kippensoep. De gele kleur van de soep is afkomstig van de kurkuma, wat één van de hoofdingrediënten van de soep is.

Hoe lang kun je soto ajam bewaren?

Soto ajam kun je goed bewaren. Zorg dat je het goed laat afkoelen, daarna kun je het afgedekt in de koelkast bewaren voor maximaal 2 dagen. Op deze manier kun je de soep later opwarmen en opeten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via