Print opties

Sluiten

Spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediƫnten

6 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Doe het rundergehakt samen met het gerookte paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepoeder en een snufje peper en zout in een kom en kneed met je handen door elkaar. Vorm kleine balletjes (2-3 cm diameter) en leg op een bord. Zet even in de koelkast.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kerstomaatjes toe. Bak net zolang tot ze beginnen te barsten. Druk plat met een vork en voeg de rode wijnazijn, suiker en wat peper en zout toe. Neem de balletjes uit de koeling en leg ze in de saus. Bak ze rondom goudbruin en gaar.
3
Hak de peterselie fijn. Rijg de balletjes aan de prikkers, top af met de peterselie en serveer met de aioli.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.