Spekkoek
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spekkoek

Spekkoek, ook wel ‘thousand layer cake’ genoemd, is een heerlijk zoete Indonesische lekkernij. Er is wat geduld vereist als je deze spekkoek gaat maken, want die mooie laagjes maak je laag voor laag in de oven, maar het eindresultaat mag er zijn als je de spekkoek aansnijdt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigheden

Recept spekkoek

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
1
Haal de boter uit de koelkast en laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180C. Scheid de eieren, klop het eiwit luchtig met een keukenmachine, zodat de kom op de kop gehouden kan worden zonder dat het eiwit uit de kom valt. Roer apart van het eiwit het eigeel los met een garde.
2
Klop de boter luchtig in een keukenmachine met het zout en de basterdsuiker. Roer in delen het eigeel door het botermengsel heen, dit kan eventueel ook de keukenmachine.
3
Spatel vervolgens in delen het luchtig geklopte eiwit door het botermengsel. Voeg als laatste de bloem in delen toe en spatel dit door zodat er een glad beslag ontstaat.
4
Verdeel het beslag vervolgens in 2 gelijke delen, meng door één deel de specerijen en door het andere deel de vanillesuiker.
5
Beboter een bakblik en leg bakpapier onder in de vorm. Schep een dun laagje van het lichte beslag in de vorm en verdeel dit gelijkmatig. Bak dit 4 min. in de oven. Haal de bakvorm dan uit de oven schep vervolgens een dun laagje van het donkere beslag op de lichte laag en verdeel dit gelijkmatig. Bak dit weer 4 min. en ga hier mee door totdat het beslag op is.
6
Bak de laatste laag gedurende 6 min. in de oven. Ga voorzichtig met een mes langs de zijkant van de bakvorm wanneer de spekkoek uit de oven komt. Laat deze verder in het bakblik afkoelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via