Luchtig, geurig en subtiel zoet. Dat is de juiste omschrijving van een pandan cake! De combinatie van kokosmelk en pandanpasta zorgt voor een tropische smaak en de prachtige groene kleur. Perfect als dessert of lekker om te serveren bij een kopje thee.
Tip: heb je geen tulbandvorm? Je kan de pandan cake ook maken in een cakevorm!
Aziatische gerechten zijn hot en happening, en dat begrijpen we helemaal! Denk aan deze heerlijke poké burger, makkelijke okonomiyaki traybake en lekkere bánh mì burgers. Naast deze lekkere recepten heb je ook een aantal Aziatische bakrecepten die je eens moet proberen! Deze recepten zijn verrassend, makkelijk te maken en gewoonweg lekker van smaak. Een aanrader om eens te proberen is deze pandan cake. Deze luchtige, sponsachtige cake is te herkennen aan het knalgroene uiterlijk en heeft een nootachtige smaak. Deze herkenbare smaak komt van de het pandanblad uit de Indonesische keuken. De luchtigheid van het bakrecept is te danken aan het gebruik van zonnebloemolie in plaats van boter. Al met al een makkelijk recept om te maken!
Een andere klassieker die je eens gemaakt moet hebben, is spekkoek. Deze ‘thousand layer cake’ is een heerlijke zoete Indonesische lekkernij. Het kost wat van je tijd om spekkoek te maken, maar geloof ons als we zeggen dat dit het meer dan waard is. Zin om iets bijzonders én lekkers te maken op zondag bakdag? Ga dan voor een miso karamel taart. De taart heeft een zoete smaak dankzij de karamel en tegelijkertijd een hartig vleugje dankzij de miso. Een uniek dessert waar je zeker weten iedereen mee kan verrassen. En dat met maar 30 minuten bereidingstijd én 30 minuten baktijd. Deze Japanse fluffy pancakes met mango zijn ook een aanrader. Een klassiek Japans toetje waarbij de Japanse hotcakes lekker luchtig worden gebakken door het beslag.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment