Pandan Cake2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pandan cake

Luchtig, geurig en subtiel zoet. Dat is de juiste omschrijving van een pandan cake! De combinatie van kokosmelk en pandanpasta zorgt voor een tropische smaak en de prachtige groene kleur. Perfect als dessert of lekker om te serveren bij een kopje thee.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pandan cake

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte). Vet een tulbandvorm in met de ongezouten roomboter en bestuif licht met wat bloem.
2
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de suiker en een snufje zout tot stijve pieken.
3
Meng in een andere kom de eidooiers, kokosmelk, zonnebloemolie en pandan pasta tot een egaal mengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het dooiermengsel en spatel voorzichtig door. Spatel in delen het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag tot een luchtig geheel.
4
Giet het beslag in de vorm en bak 50–60 min. in het midden van de oven tot gaar en lichtbruin. Laat afkoelen in de vorm, stort dan voorzichtig op een rooster.
5
Serveer de pandan cake met poedersuiker.

Tip: heb je geen tulbandvorm? Je kan de pandan cake ook maken in een cakevorm!

Aan de slag met Aziatische baksels!

Aziatische gerechten zijn hot en happening, en dat begrijpen we helemaal! Denk aan deze heerlijke poké burger, makkelijke okonomiyaki traybake en lekkere bánh mì burgers. Naast deze lekkere recepten heb je ook een aantal Aziatische bakrecepten die je eens moet proberen! Deze recepten zijn verrassend, makkelijk te maken en gewoonweg lekker van smaak. Een aanrader om eens te proberen is deze pandan cake. Deze luchtige, sponsachtige cake is te herkennen aan het knalgroene uiterlijk en heeft een nootachtige smaak. Deze herkenbare smaak komt van de het pandanblad uit de Indonesische keuken. De luchtigheid van het bakrecept is te danken aan het gebruik van zonnebloemolie in plaats van boter. Al met al een makkelijk recept om te maken!

Een andere klassieker die je eens gemaakt moet hebben, is spekkoek. Deze ‘thousand layer cake’ is een heerlijke zoete Indonesische lekkernij. Het kost wat van je tijd om spekkoek te maken, maar geloof ons als we zeggen dat dit het meer dan waard is. Zin om iets bijzonders én lekkers te maken op zondag bakdag? Ga dan voor een miso karamel taart. De taart heeft een zoete smaak dankzij de karamel en tegelijkertijd een hartig vleugje dankzij de miso. Een uniek dessert waar je zeker weten iedereen mee kan verrassen. En dat met maar 30 minuten bereidingstijd én 30 minuten baktijd. Deze Japanse fluffy pancakes met mango zijn ook een aanrader. Een klassiek Japans toetje waarbij de Japanse hotcakes lekker luchtig worden gebakken door het beslag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via