

Zachte, kleverige broodjes met een vulling van knapperige pecannoten en zoete Maple Joe Ahornsiroop, dit klinkt toch als een verrukkelijke lekkernij? Met dit broodje ga je gegarandeerd genieten! Heerlijk om te maken als afsluiter voor het kerstdiner, tussendoortje, voor een uitgebreid ontbijt in het weekend of gewoon omdat je er zin in hebt. Zo‘n sticky maple pecan roll is geschikt voor ieder moment!
Heb jij al eens ahornsiroop gebruikt? Deze siroop is vooral bekend in Canada en de Verenigde Staten, maar verovert steeds meer werelddelen en landen waaronder Nederland. Het is een plantaardig alternatief voor honing en staat bekent om de zachtzoete smaak en warme karamel- en vanilletonen. Heerlijk om te serveren bij recepten als pannenkoeken en wafels, maar ook zeer geschikt om er heerlijke baksels mee te maken. Door de Ahornsiroop van Maple Joe te gebruiken, geven we de sticky maple pecan rolls een heerlijke touch. Zij gebruiken het sap van de esdoornboom en koken dit in tot een siroop. Het resultaat? Zachte, kleverige broodjes met een onweerstaanbare maple pecan vulling.
Ook lekker om te maken: gebakken kaneelperen met een walnoten-karamelsaus. Door de peren te bestrijken met een saus gemaakt van ahornsiroop en kaneel, worden ze lekker zoet. Serveer het met een luchtige mascarpone en de karamelsaus gemaakt van bebogeenpasta, walnoten en zeezout en elke hap zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Of wat dacht je van deze bladerdeeghapjes met peer? De peer koken we in water met steranijs, kaneelstokjes en vanille-extract, wat zorgt voor een hartverwarmende smaak. Vervolgens vullen we bladerdeeg met een walnoten-ahornsiroop mengsel en daarbovenop komt de peer. Heerlijke gebakjes voor een toetje, maar ook zeer geschikt voor bij de koffie als feestelijke traktatie!
Benieuwd naar meer gerechten waarbij we ahornsiroop gebruiken als ingrediënt? Je ontdekt alle recepten met ahornsiroop op Eatertainment!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment