In samenwerking met:
Sticky Maple Pecan Rolls3 (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sticky maple pecan rolls

Zachte, kleverige broodjes met een vulling van knapperige pecannoten en zoete Maple Joe Ahornsiroop, dit klinkt toch als een verrukkelijke lekkernij? Met dit broodje ga je gegarandeerd genieten! Heerlijk om te maken als afsluiter voor het kerstdiner, tussendoortje, voor een uitgebreid ontbijt in het weekend of gewoon omdat je er zin in hebt. Zo‘n sticky maple pecan roll is geschikt voor ieder moment!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Sticky maple pecan rolls

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm. Meng met de gist en laat 10 min. staan tot het begint te schuimen.
2
Meng de tarwebloem, baking soda, kristalsuiker en 1 gr maldon zeezout zout in een kom. Voeg de eieren en het gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg geleidelijk 100 gr zachte ongezouten roomboter toe en kneed goed door. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
3
Hak ondertussen ½ van de pecannoten grof. Smelt de overige ongezouten roomboter in een steelpan en voeg ½ van de Maple Joe Ahornsiroop en de grofgehakte pecannoten toe. Verwarm kort en breng op smaak met 3 gr maldon zeezout.
4
Rol het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel de maple pecan vulling over het deeg. Rol het deeg op en snijd 8 rolletjes. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Laat 30 min. rijzen onder een doek.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.
6
Hak ondertussen de overige pecannoten grof. Meng de overige Maple Joe Ahornsiroop, slagroom en poedersuiker samen en voeg de gehakte pecannoten en de overige maldon zeezout toe. Verdeel het glazuur over de sticky maple pecan rolls en serveer direct.

Aan de slag met ahornsiroop 

Heb jij al eens ahornsiroop gebruikt? Deze siroop is vooral bekend in Canada en de Verenigde Staten, maar verovert steeds meer werelddelen en landen waaronder Nederland. Het is een plantaardig alternatief voor honing en staat bekent om de zachtzoete smaak en warme karamel- en vanilletonen. Heerlijk om te serveren bij recepten als pannenkoeken en wafels, maar ook zeer geschikt om er heerlijke baksels mee te maken. Door de Ahornsiroop van Maple Joe te gebruiken, geven we de sticky maple pecan rolls een heerlijke touch. Zij gebruiken het sap van de esdoornboom en koken dit in tot een siroop. Het resultaat? Zachte, kleverige broodjes met een onweerstaanbare maple pecan vulling.  

Ook lekker om te maken: gebakken kaneelperen met een walnoten-karamelsaus. Door de peren te bestrijken met een saus gemaakt van ahornsiroop en kaneel, worden ze lekker zoet. Serveer het met een luchtige mascarpone en de karamelsaus gemaakt van bebogeenpasta, walnoten en zeezout en elke hap zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Of wat dacht je van deze bladerdeeghapjes met peer? De peer koken we in water met steranijs, kaneelstokjes en vanille-extract, wat zorgt voor een hartverwarmende smaak. Vervolgens vullen we bladerdeeg met een walnoten-ahornsiroop mengsel en daarbovenop komt de peer. Heerlijke gebakjes voor een toetje, maar ook zeer geschikt voor bij de koffie als feestelijke traktatie!  

Benieuwd naar meer gerechten waarbij we ahornsiroop gebruiken als ingrediënt? Je ontdekt alle recepten met ahornsiroop op Eatertainment!   

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Pinda
  • Noten
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via