Print opties

Sluiten

Sticky maple pecan rolls

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm. Meng met de gist en laat 10 min. staan tot het begint te schuimen.
2
Meng de tarwebloem, baking soda, kristalsuiker en 1 gr maldon zeezout zout in een kom. Voeg de eieren en het gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg geleidelijk 100 gr zachte ongezouten roomboter toe en kneed goed door. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
3
Hak ondertussen ½ van de pecannoten grof. Smelt de overige ongezouten roomboter in een steelpan en voeg ½ van de Maple Joe Ahornsiroop en de grofgehakte pecannoten toe. Verwarm kort en breng op smaak met 3 gr maldon zeezout.
4
Rol het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel de maple pecan vulling over het deeg. Rol het deeg op en snijd 8 rolletjes. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Laat 30 min. rijzen onder een doek.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.
6
Hak ondertussen de overige pecannoten grof. Meng de overige Maple Joe Ahornsiroop, slagroom en poedersuiker samen en voeg de gehakte pecannoten en de overige maldon zeezout toe. Verdeel het glazuur over de sticky maple pecan rolls en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.