In samenwerking met:
Tiramisu (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiramisu

Op zoek naar een klassiek Italiaans dessert dat áltijd in de smaak valt? Dan is tiramisu met lange vingers een uitstekende keuze. Dit luchtige dessert met romige lagen crème, zachte vingerkoekjes (lange vingers) en een vleugje koffie is al jaren een favoriet in keukens over de hele wereld. En het beste van alles? Dit tiramisu recept is zuivel- en lactosevrij en daardoor ideaal als je gasten over de vloer krijgt.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Tiramisu

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Klop de Violife Creamy luchtig op met een keukenmachine of mixer. Voeg de Blue Band Finesse 31% toe en klop samen op.
2
Klop de aquafaba en suiker op tot een stevig schuim. Meng met het Finesse mengsel.
3
Doop de lange vingers even in de koude espresso en bedek de bodem van een ovenschaal met de lange vingers. Verdeel een laagje van de luchtige crème over de lange vingers. Herhaal deze stap en eindig met cacaopoeder.
4
Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Tip: hoeft de tiramisu niet alcoholvrij te zijn? Voeg dan aan het einde van stap 2 een scheutje amaretto toe aan het schuim-Finesse mengsel. 

Verschillende soorten tiramisu 

Kan jij niet stoppen met eten van een klassieke tiramisu? Dan weten we wel zeker dat je ook van varianten op de klassieker geen genoeg kan krijgen! Denk bijvoorbeeld aan een tiramisu met fruit, zoals aardbeien, mango, passievrucht of tiramisu. Een tiramisu met fruit die heel lekker is én het altijd goed doet, is deze tiramisu met geel zomerfruit en prosecco. Een plaatje om te zien en extra feestelijk doordat er prosecco aan wordt toegevoegd. Houd je niet zo van koffie? Dan wil je deze tiramisu zeker proberen! De lange vingers bedekken we in dit recept namelijk met een combinatie van sinaasappelsap en prosecco. Verdeel wanneer de tiramisu is opgebouwd perzik, nectarine en frambozen eroverheen en het overheerlijke dessert is klaar. 

Ook lekker: sinaasappeltiramisu. De combinatie van sinaasappel en mascarpone is ontzettend goed! En doordat er aan deze tiramisu geen koffie én geen alcohol wordt toegevoegd, is het ook een knaller voor kinderen. Maak de tiramisu in glaasjes, zodat iedereen zijn eigen dessert heeft. Je bouwt het op door lange vingers, siroop, een roommengsel en partjes sinaasappel om en om over het glas te verdelen. Makkelijk om te maken, goed voor te bereiden én een dessert om enorm van te genieten! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via