Op zoek naar een klassiek Italiaans dessert dat áltijd in de smaak valt? Dan is tiramisu met lange vingers een uitstekende keuze. Dit luchtige dessert met romige lagen crème, zachte vingerkoekjes (lange vingers) en een vleugje koffie is al jaren een favoriet in keukens over de hele wereld. En het beste van alles? Dit tiramisu recept is zuivel- en lactosevrij en daardoor ideaal als je gasten over de vloer krijgt.
Tip: hoeft de tiramisu niet alcoholvrij te zijn? Voeg dan aan het einde van stap 2 een scheutje amaretto toe aan het schuim-Finesse mengsel.
Kan jij niet stoppen met eten van een klassieke tiramisu? Dan weten we wel zeker dat je ook van varianten op de klassieker geen genoeg kan krijgen! Denk bijvoorbeeld aan een tiramisu met fruit, zoals aardbeien, mango, passievrucht of tiramisu. Een tiramisu met fruit die heel lekker is én het altijd goed doet, is deze tiramisu met geel zomerfruit en prosecco. Een plaatje om te zien en extra feestelijk doordat er prosecco aan wordt toegevoegd. Houd je niet zo van koffie? Dan wil je deze tiramisu zeker proberen! De lange vingers bedekken we in dit recept namelijk met een combinatie van sinaasappelsap en prosecco. Verdeel wanneer de tiramisu is opgebouwd perzik, nectarine en frambozen eroverheen en het overheerlijke dessert is klaar.
Ook lekker: sinaasappeltiramisu. De combinatie van sinaasappel en mascarpone is ontzettend goed! En doordat er aan deze tiramisu geen koffie én geen alcohol wordt toegevoegd, is het ook een knaller voor kinderen. Maak de tiramisu in glaasjes, zodat iedereen zijn eigen dessert heeft. Je bouwt het op door lange vingers, siroop, een roommengsel en partjes sinaasappel om en om over het glas te verdelen. Makkelijk om te maken, goed voor te bereiden én een dessert om enorm van te genieten!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment