Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de muffin bakvorm met papieren muffinvormpjes. Zeef de bloem, maïzena en het bakpoeder en mix samen in een kom.
2
Mix de boter met de kristalsuiker, het zout en het vanille-extract totdat het een zachte substantie is. Voeg 1 ei toe en mix goed. Voeg het overige ei toe en mix opnieuw totdat alles zacht en romig is. Mix de melk met de zonnebloemolie in een andere kom.
3
Voeg ½ van het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix totdat het volledig opgenomen is. Voeg het melkmengsel toe en mix opnieuw. Voeg de overige bloem toe en mix net zolang tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes door ze voor ⅔ te vullen en schuif voor 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en laat ze 20 min. afkoelen op een rooster.
4
Klop ondertussen de mascarpone los met de kristalsuiker en voeg de espresso en vanillesuiker toe. Mix goed. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit dit over de cupcakes. Top af met de cacao.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.