Kneed het vegetarische gehakt en vorm er burgers van. Met een serveerring kun je er mooie ronde burgers van maken. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gehakt aan te drukken in de ring.
2
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verwarm wat olie in de pan. Bak de burgers ongeveer 4 min. aan beide kanten totdat ze gaar zijn.
3
Zet intussen de grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de gesneden aubergine en courgette met wat olijfolie en grill de plakjes ongeveer 3 min. aan beide kanten totdat ze zacht zijn.
4
Snijd de broodjes open. Grill de broodjes 10 sec. in de grillpan met de opengesneden kant naar beneden. Bestrijk vervolgens beiden helften van het broodje met wat roomkaas. Leg op de onderkant een blaadje sla, gevolgd door de burger. Verdeel 2 Ć 3 plakjes aubergine en courgette over de burger en leg de bovenkant van het broodje erop. De overige gegrilde groenten kun je serveren als bijgerecht.
Tip
Voor een nog grotere smaaksensatie kun je de roomkaas ook op de net gegrilde vegetarische burger smeren in plaats van op het broodje.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.