Verwarm de airfryer voor op 180ºC. Meng 1/6 van de olijfolie in een mengkom met de oregano en breng op smaak met peper en zout.
2
Maak de paprika en courgette schoon. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd over de lengte in stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd daarna in plakjes. Doe de groenten in de mengkom en hussel ze goed door het oliemengsel zodat alle kanten zijn bedekt.
3
Leg de groenten in de bak van de airfryer. Halveer de tomaatjes en leg tussen de groenten en bak 15 min.
4
Maak ondertussen de pesto. Hak de Parmezaanse kaas in grove stukken. Doe de blaadjes basilicum samen met de pistachenootjes en stukken Parmezaanse kaas in het hakmolentje van de staafmixer en hak alles fijn. Voeg de rest van de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
5
Smeer de pesto op de bovenkant van de zalm en leg op de groenten. Bak de vis en groenten in 5 min. gaar. Schep de groenten uit de airfryer en verdeel over de borden, leg de zalm er bovenop en rasp de citroen over de zalm. Serveer eventueel met halve schijfjes citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.