Rasp de schil van de sinaasappel en limoenen. Maal dit samen met de rode bieten in een keukenmachine tot een egale massa. Voeg het mengsel toe aan een kom en meng samen met de suiker, zout en wodka goed door elkaar.
2
Leg de zalm met het vel naar beneden in een diepe braadslede en verdeel het bietenmengsel over de bovenkant van de zalm. Verpak de braadslede met aluminiumfolie en zet weg in de koelkast, laat 12 uur marineren.
3
Haal de zalm na 12 uur uit de koelkast. Haal de zalm uit het bietenmengsel en spoel af met water. Snijd een kwart van de zalm alvast in mooie dunne repen (het vel eet je niet op). Snijd de citroen in plakken.
4
Verdeel de dragon en dille over een grote serveerschaal. Leg de ingelegde zalm op de kruiden en garneer met de citroen. Serveer met mierikswortel, kapperappeltjes en eventueel geroosterd brood, ook de andere gerechten van de brunchtafel mogen hierbij niet ontbreken.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.