Print opties

Sluiten

Zelfgemaakte kibbeling met ravigottesaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Meng het mosterdzaad, kerrie, uienpoeder, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder tot een kruidenmix.
2
Snijd de kabeljauw in stukken van 3 tot 4 cm. Bestrooi de kabeljauw met een kwart van de kruidenmix en laat minimaal 10 min. intrekken.
3
Verwarm frituur- of zonnebloemolie in een grote kookpan tot 180°C. Je kunt dit controleren door een houten lepel in de olie te steken. Komen er direct luchtbelletjes rondom de steel? Dan is de olie heet genoeg.
4
Scheid de eidooiers van het wit. Meng de eidooiers met het bier, de bloem en een derde van de overige kruidenmix tot een glad beslag.
5
Haal de stukjes vis door het beslag, zodat de vis rondom goed bedekt is met het beslag. Laat de vis stuk voor stuk rustig in de olie zakken en bak in ongeveer 5 min. bruin en krokant.
6
Bestrooi de kibbeling na het bakken met de overgebleven kruidenmix naar smaak. Serveer met de ravigottesaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.