Bloemkoolkibbeling Met Aardappelpartjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes

Kibbeling is een welbekende vissnack en onweerstaanbaar lekker door het krokante laagje. Dit recept is een vegetarische variatie, waarbij je de vis vervangt door bloemkoolroosjes. Extra lekker in combinatie met remouladesaus en knapperig gebakken aardappelpartjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten tempurabeslag
Ingrediënten bloemkoolkibbeling

Recept bloemkoolkibbeling met aardappelpartjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de zonnebloemolie tot 180°C in een stevige pan of een frituurpan. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te doen. Wanneer de olie heet genoeg is, begint deze direct te borrelen.
2
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van ongeveer 4 x 4 cm. Bereid het tempurabeslag in een grote beslagkom door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
3
Meng de viskruiden met de poké bowl spice blend, voeg naar smaak wat zout toe en zet apart. Frituur de aardappelpartjes of bak deze in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
4
Doop de bloemkoolroosjes in het tempurabeslag. Frituur de roosjes één voor één voorzichtig in de olie en bak er 8 à 10 tegelijk (afhankelijk van de grootte van je pan) totdat ze goudbruin zijn. Strooi direct na het frituren het viskruidenmengsel over de bloemkoolkibbeling.
5
Serveer de bloemkoolkibbeling met de aardappelpartjes, remouladesaus, verse peterselie en een partje citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Soja
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Ei
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via