Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 10min
1
Leg de roomboter 1 uur van tevoren buiten de koelkast zodat deze wat zachter is.
2
Was en droog de kruiden. Houd een paar stukjes rozemarijn, tijm en wat kleine blaadjes salie apart voor de garnering.
3
Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie fijn.
4
Smelt 50 gr boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe. Laat de kruiden 5 min. zachtjes intrekken en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.
5
Doe de overige boter in een kom en prak deze met een vork. Meng het warme kruidenbotermengsel met het overige deel van de boter. Hak 6 eetbare bloemen fijn, doe deze bij het mengsel en roer goed door.
6
Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel hier het botermengsel over. Zorg dat er voldoende ruimte aan de zijkanten overblijft. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol de folie op zodat je een rol kruidenboter krijgt. Duw de zijkanten stevig dicht en laat de boter minimaal één uur opstijven in de koelkast.
7
Serveer de zelfgemaakte kruidenboter met kleine stukjes kruiden en de overgebleven eetbare bloemen ter decoratie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Miranda
Lisa van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Sauzen & smeersels
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via