Zelfgemaakte kruidenboter met verse rozemarijn, tijm en salie
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 10min
Ingrediënten
1 stuk
Ingrediënten
1
Leg de roomboter 1 uur van tevoren buiten de koelkast zodat deze wat zachter is.
2
Was en droog de kruiden. Houd een paar stukjes rozemarijn, tijm en wat kleine blaadjes salie apart voor de garnering.
3
Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie fijn.
4
Smelt 50 gr boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe. Laat de kruiden 5 min. zachtjes intrekken en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.
5
Doe de overige boter in een kom en prak deze met een vork. Meng het warme kruidenbotermengsel met het overige deel van de boter. Hak 6 eetbare bloemen fijn, doe deze bij het mengsel en roer goed door.
6
Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel hier het botermengsel over. Zorg dat er voldoende ruimte aan de zijkanten overblijft. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol de folie op zodat je een rol kruidenboter krijgt. Duw de zijkanten stevig dicht en laat de boter minimaal één uur opstijven in de koelkast.
7
Serveer de zelfgemaakte kruidenboter met kleine stukjes kruiden en de overgebleven eetbare bloemen ter decoratie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.