• Home
  • Lifestyle
  • De lekkerste Sinterklaas recepten voor pakjesavond
Sinterklaas_gerechten_overzicht
Lifestyle

De lekkerste Sinterklaas recepten voor pakjesavond

Niets is zo leuk om met zijn allen pakjesavond te vieren. Helemaal gezellig om samen met je kinderen allerlei lekkernijen te bakken. Gevuld speculaas, zelfgemaakte pepernoten of je eigen chocoladeletter versieren. Loopt het water je al in de mond? Met deze Sinterklaas recepten wordt het zeker een heerlijk avondje!

Speculoostaart Met Kruidnoten En Sintkopjes 2

Bakken met pepernoten

Wanneer de herfst in aantocht is, liggen de eerste kruidnoten in allerlei soorten en maten in de winkel. Denk aan chocolade pepernoten, truffel kruidnoten, glutenvrije pepernoten en natuurlijk klassieke pepernoten, oftewel kruidnoten. Wist je dat je kruidnoten gemakkelijk zelf maakt? Zo gebakken en je hebt gelijk een koektrommel vol knapperige kruidnoten. Of verwerk deze lekkernij in een pepernoten taart of in Sinterklaas cupcakes.

Gevuld speculaas

De lekkerste recepten met speculaas

Van gevuld speculaas en een speculaas boterkoek tot de knapperige speculaas koekjes en romige speculaas toetjes, wij krijgen er op pakjesavond geen genoeg van! Ga aan de slag met de lekkerste speculaas recepten en je huis gaat heerlijk ruiken.

Chocoladeletters_versieren_Stelle_Tijn_header

Versier je eigen chocoladeletter

Een chocoladeletter is al ontzettend lekker, maar door ze te versieren worden ze nóg lekkerder! Eatertainers Stella en Tijn gaan creatief aan de slag met een aantal letters en versieren ze met ingrediënten als discodip, mini marshmallows en chocolade kruidnoten. Leuk om samen met de kleinsten te doen.

Koek En Speculaas Strooier Sinterklaas Cupcakes (2)

Weetjes over Sinterklaas

Wist je dat…

… speculaas en marsepein vroeger liefdessnoepjes waren? Wanneer een jongen verliefd was op een meisje, kreeg ze een figuurtje in één van deze twee lekkernijen, vaak in de vorm van een hartje of mannetje. Wanneer het meisje de jongen toch niet zo leuk vond, brak ze het figuurtje in tweeën. Vandaar ook de uitdrukking ‘iemand zijn hart breken’!

… een taaitaai pop juist werd gegeven aan iemand die je niet mocht? Gelukkig houdt iedereen tegenwoordig wel van een stukje taaitaai!

… de Pieten de schoentjes ’s nachts vullen, omdat het overdag eenmaal niet kan? Overdag hebben de meeste kinderen namelijk de schoentjes aan!

… Sinterklaas elk jaar met de stoomboot naar Nederland vaart vanuit Spanje? En dat doet hij met veel plezier, want hij komt heel graag langs om naar alle kinderen in Nederland te zwaaien!

… de meeste mensen pepernoten zeggen bij de kleine ronde lekkernijen, terwijl het eigenlijk kruidnoten zijn? Pepernoten zijn namelijk de vierkante variant, het best te vergelijken met taaitaai.

Sinterklaas rocky road blondie

Wie zoet is krijgt lekkers, zoals deze heerlijke Sinterklaas blondie! Het zusje van de bekende brownie maken we extra feestelijk door kruidnoten te verwerken in de blondie en af te maken met chocolade kruidnoten, taaitaai, Sint snoepgoed en mini chocoladeletters.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via