In samenwerking met:
Oosterse groentepannenkoek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Oosterse groentenpannenkoek

Houd je van pannenkoeken? Dan raden we je aan om deze hartige pannenkoek zeker te proberen! Het beslag maak je van zelfrijzend bakmeel, water, sojasaus en eieren. Serveer met Thaise wokgroenten, sriracha, mayonaise en bosui. Genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept oosterse groentenpannenkoek

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de onderkant van de bosui en snijd in dunne ringen.
2
Klop het zelfrijzend bakmeel met het water los in een grote kom. Voeg de sojasaus en de eieren toe en klop met een vork tot een dun beslag.
3
Verhit een pan met 1/5 zonnebloemolie en bak de Thaise wokgroenten 5 min. Verhit een andere pan met ¼ van de overige zonnebloemolie, schep ¼ deel van het beslag in de pan en spreid goed uit. Bak de pannenkoek in 3 min. per kant goudbruin.
4
Haal de pannenkoek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak het overige beslag op dezelfde manier.
5
Verdeel de pannenkoeken en Thaise wokgroenten over de borden. Verdeel de sriracha en de mayonaise erover en garneer met de bosui.

Alles over de Oosterse keuken

De Oosterse keuken, die een enorm scala aan smaken, aroma’s en culinaire tradities omvat, is een boeiende ontdekkingsreis door Aziatische landen zoals China, Japan, Thailand, Vietnam en India. Kenmerkend voor de Oosterse keuken is het gebruik van verse ingrediënten, een balans tussen smaken en het respecteren van culinaire principes die vaak generaties teruggaan.

In de Chinese keuken is de variëteit aan smaken, texturen en kooktechnieken verbazingwekkend. Van zoet en zuur tot pittig en umami, Chinese gerechten zoals Pekingeend, dim sum en lo mein vertegenwoordigen een harmonie van smaken en ingrediënten.

Japanse gerechten, zoals sushi en sashimi, tonen een sublieme aandacht voor detail en esthetiek. De versheid van vis, perfecte rijst en de kunst van het snijden maken de Japanse keuken tot een wereldwijde culinaire sensatie.

Thaise gerechten onderscheiden zich door hun explosieve smaken en het gebruik van kruiden zoals koriander, basilicum en limoenblad. Tom Yum soep en groene curry zijn slechts enkele voorbeelden van de gewaardeerde Thaise keuken.

Vietnamese gerechten, zoals pho en verse lenterolletjes, zijn licht en verfrissend met een nadruk op kruiden en groenten. De balans tussen zoet, zuur, zout en pittig is hier van groot belang.

In India omarmt de keuken een overvloed aan kruiden en specerijen, waardoor gerechten zoals curry’s, biryani en samosa’s een diepte van smaak hebben die de zintuigen prikkelt.

Elk land in de Oosterse keuken heeft zijn eigen unieke stempel gedrukt, maar gemeenschappelijke elementen zijn de waardering voor versheid, het gebruik van kruiden en het belang van een harmonieuze balans tussen smaken. De Oosterse keuken biedt een culinaire reis die zowel exotisch als verfijnd is, waarbij de diversiteit van elk gerecht de rijke culturele tradities weerspiegelt. Het is een wereld van ontdekkingen voor de fijnproever die op zoek is naar nieuwe smaakervaringen.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?