Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Meng met olijfolie en wat peper en zout. Bekleed een ingevette quichevorm met de plakjes, overlappend, zodat een stevige korst ontstaat. Bak 20 min. voor in de oven.
2
Pel en snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Snijd de brie in blokjes. Klop de eieren los met kookroom, Dijon mosterd, nootmuskaat en wat peper en zout.
3
Haal de aardappelbodem uit de oven. Giet het eimengsel over de bodem. Verdeel de zalmsnippers, rode ui en brie over de quiche. Bak de quiche in 30–35 min. goudbruin en gaar. Laat kort afkoelen voor het aansnijden.
4
Ris de blaadjes van de takjes tijm en garneer over de quiche. Serveer warm of lauwwarm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.