Koude aardappelschotel met beenham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min

Koude aardappelschotel met beenham

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten gemarineerde beenham
Koude schotel
Keukengerei
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 50min
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Rits de tijm van het steeltje en snijd de dragon fijn. Maak een marinade voor de ham van de fijngesneden kruiden, balsamicostroop, mosterd, honing en sinaasappelsap.
3
Verdeel de marinade over de ham. Leg de ham op een ovenrooster met daaronder een bakplaat en vul de plaat met een laagje water en rooster in de oven tot de ham een kerntemperatuur van 75 °C heeft (ongeveer 60 min). De gemarineerde ham moet mooi bruin gekleurd zijn. Haal de ham uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat deze nog 10 minuten rusten.
4
Breng water aan de kook in een grote pan. Schil de aardappelen en snijd in gelijke hapklare stukken. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitlekken.
5
Snijd de appel en augurk in kleine blokjes, de selderij in stukjes, Amsterdamse uitjes doormidden en de lente-uitjes in dunne ringen. Meng samen met twee derde granaatappelpitjes en de gekookte aardappelen in een grote kom.
6
Maak een saus van de mayonaise, wijnazijn, yoghurt, mosterd, dille, zout en peper. Schenk de yoghurtsaus bij de aardappelen en schep goed om.
7
Snijd de ham in dunne plakken. Verdeel de aardappelsalade over een serveerschaal en leg de plakken ham op de aardappelsalade. Garneer met de resterende granaatappelpitten en de cress. Serveer met de andere gerechten van de verrassende brunchtafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via