Print opties

Sluiten

Koude aardappelschotel met beenham

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 50min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten gemarineerde beenham
Koude schotel
Keukengerei
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ris de tijm van de steeltjes en snijd de dragon fijn. Pers de sinaasappel. Maak een marinade van de fijngesneden kruiden, balsamicostroop, mosterd, honing en sinaasappelsap.
2
Verdeel de marinade over de ham. Leg de ham op een ovenrooster met daaronder een bakplaat en vul de plaat met een laagje water. Rooster de ham tot deze een kerntemperatuur van 75 °C heeft (na ongeveer 60 min.). De gemarineerde ham moet mooi bruin gekleurd zijn. Haal de ham uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat deze nog 10 min. rusten.
3
Breng water aan de kook in een grote pan. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Kook in ongeveer 15 min. gaar. Giet daarna af en laat uitlekken.
4
Snijd de appel en augurk in kleine blokjes, de selderij in stukjes, halveer de Amsterdamse uitjes en snijd de bosui in dunne ringen. Meng dit samen met de gekookte aardappelen en 2/3 van de granaatappelpitjes in een grote kom.
5
Snijd de dille fijn. Maak een saus van de mayonaise, wijnazijn, Griekse yoghurt, mosterd, dille, peper en zout. Schenk de yoghurtsaus bij de aardappelen en schep goed om.
6
Snijd de ham in dunne plakken. Verdeel de aardappelsalade over een serveerschaal en leg de plakken ham op de aardappelsalade. Garneer met de resterende granaatappelpitjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.