Truffel maakt van ieder gerecht een feestje, zeker deze romige aardappelsoep! In dit recept wordt de soep geserveerd met zelfgemaakte crostini’s gemaakt van een Italiaanse bol. Restjes over? Heerlijk om tot de volgende dag bewaren en als lunch op te warmen.
Truffeltapenade is een zachte crème gemaakt van zomertruffel, paddenstoelen en kruiden. Je kunt het gebruiken als smaakmaker voor pasta, eieren en gerechten met rijst.
Voor aardappelsoep kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Kruimige aardappelen hebben een hoger zetmeelgehalte en vallen na het koken gemakkelijk uit elkaar, waardoor ze een dikke en romige consistentie aan de soep geven.
Bij aardappelsoep passen verschillende toppings en bijgerechten. Enkele suggesties zijn geraspte kaas, knapperige croutons, verse kruiden zoals peterselie of bieslook, spekjes, een scheutje room of crème fraîche, en brood of stokbrood om te dippen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment