aardappelsoep met truffel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Aardappelsoep met truffeltapenade

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de kruimige aardappelen en snijd in blokjes van circa 3 cm. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
2
Ris de rozemarijn en hak samen met de ½ van de tijm. Voeg samen met de aardappelen toe aan de pan met ui en knoflook en bak 1 min. mee.
3
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 min. koken. Pureer vervolgens tot een soep en schep 1/3 van de kookroom in de soep.
4
Snijd ondertussen de Italiaanse bol in dunne sneetjes van circa 0,5 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de crostini’s in 10 min. goudbruin.
5
Snijd de roodschillige aardappelen in blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook de blokjes in 5 min beetgaar.
6
Garneer de soep met de aardappelblokjes, overige kookroom, truffeltapenade en overige takjes tijm. Serveer met de crostini’s.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Balans
Soort
Soep
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via