Truffel maakt van ieder gerecht een feestje, zeker deze romige aardappelsoep! In dit recept wordt de soep geserveerd met zelfgemaakte crostini’s gemaakt van een Italiaanse bol. Restjes over? Heerlijk om tot de volgende dag bewaren en als lunch op te warmen.
Truffeltapenade is een zachte crème gemaakt van zomertruffel, paddenstoelen en kruiden. Je kunt het gebruiken als smaakmaker voor pasta recepten, eieren en gerechten met rijst.
Voor aardappelsoep kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Kruimige aardappelen hebben een hoger zetmeelgehalte en vallen na het koken gemakkelijk uit elkaar, waardoor ze een dikke en romige consistentie aan de soep geven.
Bij aardappelsoep passen verschillende toppings en bijgerechten. Enkele suggesties zijn geraspte kaas, knapperige croutons, verse kruiden zoals peterselie of bieslook, spekjes, een scheutje room of crème fraîche, en brood of stokbrood om te dippen. Serveer de aardappelsoep als voorgerecht of kies het als een lunch recept!
Heb je geen idee wat je vandaag wilt eten? Wij helpen je graag een handje met heerlijke recepten voor het avondeten! Zo hebben we naast lekkere recepten zoals deze aardappelsoep ook malse stoofpotjes recepten, snelle en makkelijke recepten, romige pasta recepten en vegetarische recepten boordevol groenten. Laat je inspireren en ontdek recepten afgestemd op jouw wensen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment