Boterkaars
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Boterkaars met Italiaanse kruiden

Maak tijdens het diner of de borrel indruk met deze boterkaars! Op een verrassende manier serveer je deze kruidenboter vol met Italiaanse kruiden. Steek de kaars aan, laat de boter smelten en dip met stukjes stokbrood.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept boterkaars met italiaanse kruiden

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Smelt de roomboter op laag vuur in een kleine steelpan. Pel intussen de knoflook en snijd in plakjes. Rits de rozemarijn. Rasp de schil van de citroen.
2
Voeg de knoflook, rozemarijn, oregano, tijm, salie, citroenschil en zout toe aan de gesmolten boter. Laat de kruiden minimaal 30 min. in de boter trekken. Warm af en toe bij wanneer de boter stolt.
3
Knip ondertussen ‘lontjes’ van het opbindtouw van ongeveer 5 cm. Knoop elk touwtje om een cocktailprikker.
4
Zeef de vloeibare boter door een fijne zeef. Vul de waxinelichthouders met boter. Plaats de cocktailprikkers met het touwtje in de boter op de waxinelichthouders. Plaats ongeveer 30 min. in de vriezer.
5
Neem een kom met heet water. Dip de waxinelichthouders in het water, zodat de boter langs de zijkant wat zachter wordt. Trek dan voorzichtig aan het touwtje om de boter uit de houder te krijgen. Knip het lontje vlak voor de knoop af.
6
Plaats de boterkaars op een bord, steek het aan en wacht even tot de boter gesmolten is.

How-to video

Wil je graag zien hoe je deze boterkaars stap voor stap maakt? Bekijk dan de how-to video op ons Instagramkanaal of via de video.

Nog meer bijzondere smeersels

Naast deze verrassende boterkaars met Italiaanse kruiden hebben we nog meer heerlijke smeersels voor bij de borrel. Wat dacht je van deze zongedroogde tomaten-olijvenboter? Hiermee haal je het zomerse gevoel weer een beetje in huis! Of ga voor de klassieke kruidenboter, geliefd bij jong & oud en zelfgemaakt nóg lekkerder.

Liever iets maken zonder dierlijke producten? Ga dan voor de baba ganoush met dukkah en grantaatappel, een frisse spread dankzij de toevoeging van granaatappel. Ook lekker: deze toum met munt en limoen. Voor de knoflookliefhebbers onder ons is dit recept hemels.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via