Print opties

Sluiten

Boterkaars met Italiaanse kruiden

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Smelt de roomboter op laag vuur in een kleine steelpan. Pel intussen de knoflook en snijd in plakjes. Ris de rozemarijn. Rasp de gele citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Voeg de knoflook, rozemarijn, oregano, tijm, salie, citroenschil en zout toe aan de gesmolten boter. Laat de kruiden minimaal 30 min. in de boter trekken. Verwarm af en toe de boter wanneer de boter stolt.
3
Knip ondertussen ‘lontjes’ van het opbindtouw van ongeveer 5 cm. Knoop elk touwtje om een cocktailprikker.
4
Zeef de vloeibare boter door een fijne zeef. Vul de waxinelichthouders met boter. Plaats de cocktailprikkers met het touwtje in de boter op de waxinelichthouders. Plaats ongeveer 30 min. in de vriezer.
5
Neem een kom met heet water. Dip de waxinelichthouders in het water, zodat de boter langs de zijkant wat zachter wordt. Trek dan voorzichtig aan het touwtje om de boter uit de houder te krijgen. Knip het lontje vlak voor de knoop af.
6
Plaats de boterkaars op een bord, steek het lontje aan en serveer met stokbrood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.