Broodje Lasagne
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje lasagne

Op zoek naar de ultieme upgrade van comfort food? Zie hier het broodje lasagne! De klassieke variant van lasagne met een rijke saus van gehakt, groenten en tomatenpassata wordt opgebouwd tussen verse lasagnebladen en vervolgens geserveerd op een getoast hamburgerbroodje. Het broodje wordt afgetopt met Parmezaanse kaas en verse peterselie. Of je nu gaat voor een uitgebreide lunch of een comfy diner, van dit recept word je meteen blij!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Broodje lasagne

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Verhit een pan en bak de gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpassata en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. zachtjes pruttelen.
2
Verdeel een lepel van de lasagne saus in een ingevette ovenschaal. Plaats een vers lasagne blad bovenop. Herhaal deze stappen totdat de saus op is. Eindig met een laag saus, bestrooi met gerapste kaas en bak de lasagne voor 30 min. in de oven. Laat de lasagne goed afkoelen.
3
Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden en toast de snijkanten in een droge pan goudbruin.
4
Snijd de lasagne in 6 repen. Beleg de hamburgerbroodjes met de lasagne. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Hak de platte peterselie grof en garneer de lasagne met de platte peterselie. Dek de broodjes af met de bovenste helft van het broodje en serveer direct.

Lasagne als comfort food

Lasagne is het ultieme comfort food. Vooral op koude herfst- en winterdagen, maar eigenlijk het hele jaar door. Dit klassieke Italiaanse gerecht is geliefd over de hele wereld en er zijn talloze variaties van lasagne recepten.

Van origine bestaat deze ovenschotel uit verschillende laagjes van lasagnebladen, bechamelsaus, ragù alla Bolognese en Parmigiano Reggiano. De ragù alla Bolognese is een lang gegaarde saus van rundvlees, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree en witte wijn. Zeker niet hetzelfde als een standaard tomatensaus, want hierbij draait het echt om de vleesbasis, niet om de tomaten. De bechamelsaus is gemaakt van boter, bloem en melk. Deze soort voor een vleugje smeuïgheid in het geheel.

Officieel zit er dus geen mozzarella of pure tomatensaus in lasagne. Net als groenten zoals courgette en verschillende soorten sauzen. Maar tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon kiezen voor allerlei moderne varianten. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische lasagne vol met groentes. Zoals deze lasagne met rode biet en geitenkaas. Of deze gemakkelijke groentelasagne. Houd je van vis? Dan is deze pittige lasagne met Hollandse garnalen misschien wel wat voor je. Met lasagne kun je eindeloos experimenteren!

Liever een koolhydraatarme optie? Dan kun je kiezen om de lasagnebladen te vervangen voor dunne plakjes courgette. Vul de lasagne vervolgens met lagen groenten, kaas en tomatensaus. Je lasagne wordt nog smaakvoller als je gegrilde groenten toevoegt aan het geheel. Welke variant je ook kiest, met een heerlijke lasagne tover je sowieso het ultieme comfort food op tafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via