Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de uien in dikke ringen. Meng in een kom de bloem met paprikapoeder en het zout. Giet de helft van het bloemmengsel in een andere kom en voeg de karnemelk en het ei toe. Roer goed door elkaar. Meng in een derde kom de panko met de olie. Haal de uienringen eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste door de panko. Leg de uienringen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in het midden van de oven. Keer de uienringen na 5 min. om en bak ze nog eens 5 min.
2
Maak ondertussen de burgersaus. Snijd de sjalot en 2 plakjes augurk fijn. Meng deze met de mayonaise, ketchup, het augurkensap, zout en de cayennepeper. Roer goed door tot een saus.
3
Snijd de tomaat in plakken. Was de blaadjes krulsla met koud water.
4
Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak hierin de hamburgers aan beide zijden bruin in ongeveer 8 min. Leg vervolgens op elke burger de plakken cheddarkaas en bak deze nog 1 min. mee.
5
Snijd de broodjes doormidden en bestrijk aan beide kanten met burgersaus. Leg onderop een laagje krulsla, gevolgd door de burgers met cheddar. Leg op de burger wat plakjes tomaat en augurk en daarop de bovenkant van het broodje.
6
Serveer de cheeseburger met de knapperige uienringen en eventueel extra burgersaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.