Smelt de ongezouten roomboter in een steelpannetje en laat afkoelen. Hak de pure chocolade en pistachenoten grof.
2
Mix de donkerbruine basterdsuiker met de kristalsuiker, afgekoelde roomboter, Griekse yoghurt, het vanille-extract, amandel-extract, de baking soda en het zout. Mix met een garde.
3
Voeg de bloem toe en spatel voorzichtig door elkaar. Voeg de melk toe en spatel opnieuw.
4
Voeg de pistachenoten, pure chocolade en chocolate chips toe en mix voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in een kom en zet voor 1 uur in de koelkast.
5
Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte en bekleed meerdere bakplaten met bakpapier. Neem een balletje deeg in je hand van ongeveer 5 cm doorsnede en druk met je duim een gat in het deeg. Vul dit gat met de pistachepasta en vorm weer tot een bal. Verdeel de ballen over de bakplaten en laat voldoende ruimte tussen elk balletje, omdat ze gaan ‘smelten’ tot koekjes.
6
Bak de koekjes voor 15 min. in het midden van de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.