Krokante Prosciutto Courgette Rolletjes 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Krokante prosciutto-courgette rolletjes

Met deze krokante prosciutto-courgette rolletjes steel jij de show tijdens de eerstvolgende borrel. Deze rolletjes zijn een hele mooie toevoeging voor op jouw borrelplank. Crunchy van buiten en romig vanbinnen: precies zoals een borrelhapje hoort te zijn!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept krokante prosciutto-courgette rolletjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken. Hak de bieslook fijn.
2
Leg een plak prosciutto op een snijplank. Leg daarop een plak courgette en besmeer de bovenkant van de courgette met 1/10 van de roomkaas. Bestrooi met wat peper en zout en 1/12 van de bieslook. Rol vervolgens op en herhaal tot de rolletjes op zijn.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rolletjes in 3 min. rondom goudbruin.
4
Serveer de rolletjes met de overige bieslook, honing en het zeezout.

Borrelhapjes om van te genieten!

Een geslaagde borrel kan niet zonder heerlijke, zelfgemaakte hapjes. Of je nu gasten hebt of gewoon jezelf wilt verwennen, er zijn talloze creatieve en smaakvolle borrelhapjes die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Voor de liefhebbers van de Mediterrane keuken zijn er bruschetta’s, geroosterde plakjes stokbrood met verse tomaten, knoflook, basilicum en olijfolie. Of waag je aan zelfgemaakte hummus, gegarneerd met paprika en olijven, geserveerd met warm pitabrood. Of wat dacht je van een stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika? Heerlijk om stokbrood in te dippen!

Voor een wat hartigere keuze kun je mini-quiches bereiden met verschillende vullingen zoals spek, champignons of geitenkaas. Of maak deze mini quiches met broccoli en Manchego. Bladerdeeghapjes met spinazie en feta zijn ook altijd een hit. Ben je op zoek naar een grotere snack? Maak dan deze broodkrans met pizzadeeg of ga voor het tuna melt borrelbrood. Dit borrelbrood vullen we onder ander met tonijn, maar je kunt het natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt.

Voor visliefhebbers zijn garnalenkroketjes, gerookte zalmrolletjes of zelfs sushi een elegante optie. Voor een vegetarisch alternatief kun je gevulde champignons met roomkaas en kruiden overwegen. En laten we niet vergeten dat niets een kaasplankje kan verslaan met een variatie aan kazen, druiven, noten en honing.

Het maken van zelfgemaakte borrelhapjes voegt niet alleen een persoonlijke touch toe, maar zorgt ook voor een smaakvolle en memorabele ervaring voor iedereen die aan tafel schuift. Het plezier zit hem niet alleen in het eten, maar ook in het delen van deze culinaire creaties met vrienden en familie.

Een voordeel aan deze borrelhapjes is dat ze koolhydraatarm zijn! Bekijk meer koolhydraatarme recepten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?