In samenwerking met:
croissant gevuld met roerei, gerookte zalm en veldsla
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Croissant gevuld met roerei, gerookte zalm en veldsla

Een perfecte combinatie: croissant gevuld met roerei, gerookte zalm en veldsla. Een feestje op zich tijdens de brunch, het ontbijt of de lunch!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept croissant gevuld met roerei, gerookte zalm en veldsla

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de croissants in ca. 5 min. af.
2
Klop ondertussen de eieren los met de melk en peper naar smaak. Verhit de boter op laag vuur in een koekenpan, voeg het losgeklopte ei toe en roer rustig met een houten spatel tot het ei net gestold is. Dit duurt ca. 3 min. Roer de zalmblokjes er losjes door.
3
Snijd de croissants open aan 1 kant, maar niet helemaal door. Vul ze met het roerei en de veldsla.

Variatietip: naast een croissant met roerei, gerookte zalm en veldsla kun je nog meer lekkere varianten maken. Ga voor hartig met avocadopuree, rauwe tomaat, uitgebakken pancetta en tuinkers. Of kies voor een combinatie van hartig en zoet met brie, plakjes appel, pecannoten en honing. Bak de croissants met de vulling af in de oven. Liever helemaal zoet? Maak de croissant dan met banaan, 3 kleuren choco-paaseitjes en gezouten pinda’s. Bak de croissant met de vulling af in de oven.

Begin de dag met een croissant

Een croissant is een heerlijk en verleidelijk broodje dat veelal geassocieerd wordt met Franse culinaire tradities. Het heeft een luchtige, boterachtige textuur die smelt in de mond. Oorspronkelijk komt de croissant echter niet uit Frankrijk, maar heeft het zijn oorsprong in Oostenrijk. Het is afgeleid van de ‘Kipferl’, een traditioneel Oostenrijks gebakje, dat aan het einde van de 17e eeuw door de Oostenrijkse koningin Marie Antoinette naar Frankrijk werd geïntroduceerd. Daar onderging het de nodige aanpassingen en werd het geliefd onder de naam croissant!

Tegenwoordig genieten mensen wereldwijd van croissants, die op verschillende momenten van de dag worden gegeten. Hoewel croissants als een veelzijdige lekkernij worden beschouwd, zijn ze vooral populair bij het ontbijt. Ze worden vaak gecombineerd met boter, jam, chocoladepasta of kaas om een smakelijke ochtendmaaltijd te creëren. Naast makkelijk beleg kun je er ook voor kiezen om in het weekend uit te pakken. Maak bijvoorbeeld deze gekarameliseerde crispy croissant met verse aardbeien of deze hartige belegde croissants met pesto. Wil je groots uitpakken? Maak dan deze luxe brunchplank XL met onder andere een breakfast brownie, zelfgemaakte jam en nog meer lekkernijen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via