Eiwitrijke pannenkoeken met proteïnepoeder
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Eiwitrijke pannenkoeken met proteïnepoeder

Sporters opgelet, wij hebben heerlijke pannenkoeken voor je met proteïnepoeder! We kiezen in dit recept voor Whey eiwitpoeder (of wei-eiwit in het Nederlands), wat vaak wordt gebruikt door sporters om extra eiwitten binnen te krijgen. Het eiwitpoeder is sterk geconcentreerd en bevat daardoor veel eiwit. Het geeft de pannenkoekjes een lekker zoete smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept eiwitrijke pannenkoeken met proteïnepoeder

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Maal de havermout fijn in de hakmolen of foodprocessor. Voeg het ei, banaan, proteïnepoeder, melk en de helft van het kaneelpoeder toe en mix tot een glad beslag.
2
Verhit de helft van de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de helft van het beslag, in 3 porties in de pan. Bak 3 tot 4 min. tot de bovenkant droog is. Draai voorzichtig om en bak nog 2 min. op de andere kant. Herhaal deze stap met de rest van het beslag.
3
Hak de walnoten grof. Serveer de pannenkoeken met de Griekse yoghurt, walnoten en de rest van het kaneelpoeder.

Pannenkoeken zijn heerlijke lekkernijen die in veel culturen over de hele wereld worden gegeten. Ze zijn gemakkelijk te maken, veelzijdig en kunnen worden aangepast aan verschillende smaken en voorkeuren. Twee populaire variaties van pannenkoeken zijn die met banaan en die met eiwitpoeder.

Pannenkoeken op basis van banaan

Bananenpannenkoeken bieden een heerlijke en gezonde twist aan het klassieke recept. Bananen voegen niet alleen een natuurlijke zoetheid toe aan de pannenkoeken, maar ze zorgen ook voor een smeuïge textuur. Om bananenpannenkoeken te maken, prak je simpelweg een rijpe banaan en meng je deze met ingrediënten als havermout, amandelmelk en ei. Het resultaat is een heerlijke combinatie van smaken, waarbij de subtiele zoetheid van de banaan zich vermengt met de luchtige textuur van de pannenkoeken. Je kunt ook plakjes banaan toevoegen als topping voor extra smaak of ingrediënten als mango en kokos. Bananenpannenkoeken zijn een geweldige keuze voor een voedzaam ontbijt of een energieke start van de dag.

Pannenkoeken met extra eiwitten

Eiwitpoeder of proteïne pudding wordt vaak gebruikt in fitness- en gezondheidsregimes, en het kan ook een uitstekende toevoeging zijn aan pannenkoeken. Door extra eiwitten toe te voegen aan het beslag middels eiwitpoeder of proteïne pudding krijgen de pannenkoeken een extra eiwitboost, wat vooral interessant kan zijn voor mensen die veel sporten en hun eiwitinname willen verhogen. Bovendien kan het gebruik van eiwitpoeder of proteïne pudding de textuur van de pannenkoeken verbeteren, waardoor ze luchtiger en voller van smaak worden. Je kunt de pannenkoeken serveren met verse bessen of aardbeien, yoghurt of een gezonde siroop om de smaakervaring compleet te maken.

Ontdek meer pannenkoeken

Van pannenkoeken krijgen we nooit genoeg! Naast deze eiwitrijke pannenkoeken met proteïnepoeder, zijn er natuurlijk ontzettend veel recepten voor andere pannenkoeken. Ontdek alle pannenkoeken recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?