Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de aubergine horizontaal en verticaal in. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snufje peper en zout. Schuif voor 25 min. in de oven.
2
Verhit in een pan de overige olijfolie op middelhoog vuur en knijp de worsten uit boven de pan. Prak met je vork tot je de substantie van gehakt krijgt. Voeg wanneer het vlees gaar is de harissa toe en bak dit nog 4 min. Zet daarna het vuur uit.
3
Hak de munt fijn en snijd de tomaatjes in partjes. Haal de aubergine uit de oven en voel even of deze goed gaar is. Verdeel de hummus over de aubergines, gevolgd door het vlees. Top af met de tomaatjes, munt en wat peper en zout naar smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.