In samenwerking met:
Gnocchi Met Geroosterde Aubergine 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi met geroosterde aubergine

Gnocchi, wij houden ervan! De deegachtige balletjes zijn te combineren met ontzettend veel verschillende smaken en dat maakt het juist zo leuk. In dit recept kiezen we naast de gnocchi voor geroosterde aubergine, kastanjechampignons, hazelnoten en tijm. Een heerlijke smaakcombinatie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gnocchi met geroosterde aubergine

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de hazelnoten grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
2
Snijd het groen van de aubergine en snijd over de lengte in kwarten. Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie erover en breng op smaak met peper en zout. Plaats de aubergine 20 min. in de oven.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit een pan met de ongezouten roomboter, de knoflook en de helft van de tijm en laat dit op laag vuur lichtbruin kleuren. Draai het vuur hoger en bak de kastanjechampignons en hazelnoten 4 min. mee. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en roer door.
5
Verdeel de gnocchi en aubergine over de borden. Verdeel de burrata over de gnocchi en garneer met de rest van de tijm.

Tip: als de gnocchi niet vegetarisch hoeft te zijn kun je spekreepjes toevoegen. Bak deze in de pan en voeg dan de boter toe.
Tip: de rest van de ongebruikte gnocchi kun je gemakkelijk in de vriezer bewaren.

Wat is gnocchi?

Gnocchi zijn zachte, deegachtige balletjes die meestal worden gemaakt van aardappelen, tarwemeel en soms ei. Het deeg wordt gemengd en gevormd tot kleine ovale of ronde balletjes, vaak voorzien van lichte inkepingen. Gnocchi worden gekookt in kokend water tot ze drijven, wat aangeeft dat ze gaar zijn.

Hoewel aardappelgnocchi de meest bekende zijn, bestaan er ook varianten met ricotta, pompoen of spinazie. Ze hebben een zachte, lichte textuur en nemen goed sauzen op, waardoor ze veelzijdig zijn in de keuken. Traditioneel worden ze geserveerd met tomatensaus, pesto, boter en salie of andere sauzen naar keuze.

Gnocchi zijn populair in de Italiaanse keuken en vormen een heerlijk alternatief voor pasta. Ze kunnen ook worden gebakken of gegrild voor een extra knapperige textuur.

Zo combineer je gnocchi!

Gnocchi kunnen heerlijk gecombineerd worden met diverse sauzen en ingrediënten. Klassiek worden ze geserveerd met tomatensaus, basilicum en Parmezaanse kaas. Voor een romige twist passen gnocchi goed bij een saus van boter en salie. Wat dacht je van deze zelfgemaakte gnocchi met salieboter? Pesto, champignons, spinazie en ricotta zijn ook populaire keuzes. Probeer ze met een rijke vleessaus zoals ragù of met gegrilde groenten voor een vegetarische optie. Gnocchi gaan goed samen met verschillende smaken, waardoor ze een veelzijdige basis vormen voor diverse culinaire combinaties. Zelf wanneer je een zoetekauw bent is gnocchi uitermate geschikt. Probeer eens deze churros gnocchi uit de airfryer!

Meer vegetarische recepten

Met de verschillende soorten groenten maak jij van elke maaltijd een feestje! De verschillende smaken en texturen brengen het gerecht naar een hoger niveau. Bekijk de lekkerste vegetarische gerechten en ontdek jouw favoriet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?