Gnocchi, wij houden ervan! De deegachtige balletjes zijn te combineren met ontzettend veel verschillende smaken en dat maakt het juist zo leuk. In dit recept kiezen we naast de gnocchi voor geroosterde aubergine, kastanjechampignons, hazelnoten en tijm. Een heerlijke smaakcombinatie!
Tip: als de gnocchi niet vegetarisch hoeft te zijn kun je spekreepjes toevoegen. Bak deze in de pan en voeg dan de boter toe.
Tip: de rest van de ongebruikte gnocchi kun je gemakkelijk in de vriezer bewaren.
Gnocchi zijn zachte, deegachtige balletjes die meestal worden gemaakt van aardappelen, tarwemeel en soms ei. Het deeg wordt gemengd en gevormd tot kleine ovale of ronde balletjes, vaak voorzien van lichte inkepingen. Gnocchi worden gekookt in kokend water tot ze drijven, wat aangeeft dat ze gaar zijn.
Hoewel aardappelgnocchi de meest bekende zijn, bestaan er ook varianten met ricotta, pompoen of spinazie. Ze hebben een zachte, lichte textuur en nemen goed sauzen op, waardoor ze veelzijdig zijn in de keuken. Traditioneel worden ze geserveerd met tomatensaus, pesto, boter en salie of andere sauzen naar keuze.
Gnocchi zijn populair in de Italiaanse keuken en vormen een heerlijk alternatief voor pasta. Ze kunnen ook worden gebakken of gegrild voor een extra knapperige textuur.
Gnocchi kunnen heerlijk gecombineerd worden met diverse sauzen en ingrediënten. Klassiek worden ze geserveerd met tomatensaus, basilicum en Parmezaanse kaas. Voor een romige twist passen gnocchi goed bij een saus van boter en salie. Wat dacht je van deze zelfgemaakte gnocchi met salieboter? Pesto, champignons, spinazie en ricotta zijn ook populaire keuzes. Probeer ze met een rijke vleessaus zoals ragù of met gegrilde groenten voor een vegetarische optie. Gnocchi gaan goed samen met verschillende smaken, waardoor ze een veelzijdige basis vormen voor diverse culinaire combinaties. Zelf wanneer je een zoetekauw bent is gnocchi uitermate geschikt. Probeer eens deze churros gnocchi uit de airfryer!
Met de verschillende soorten groenten maak jij van elke maaltijd een feestje! De verschillende smaken en texturen brengen het gerecht naar een hoger niveau. Bekijk de lekkerste vegetarische gerechten en ontdek jouw favoriet.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment